Retourneren

 

Retourneringsvoorwaarden van Pet-Up

 

 1. Retourneringstermijn

Klanten hebben het recht om producten te retourneren binnen 14 dagen na ontvangst van de bestelling.

 1. Retourprocedure

2.1 Communicatie: Om een retournering aan te vragen, dient de klant binnen de retourneringstermijn contact op te nemen met Pet-Up via e-mail op info.pet-up@gmail.com. Vermeld in de e-mail de volgende informatie: bestelnummer, datum van ontvangst, product(en) die worden geretourneerd, en de reden voor retournering.

2.2 Bevestiging: Na ontvangst van de retouraanvraag zal Pet-Up een bevestiging sturen naar het opgegeven e-mailadres, waarin verdere instructies voor de retournering worden verstrekt.

 1. Voorwaarden voor retournering

3.1 Een consument kan een online aankoop gedurende een bedenktijd van 14 dagen zonder opgave van reden ontbinden op voorwaarde dat:

 • Het product niet is gebruikt
 • De verzegeling intact is
 • Het geen product is dat snel kan bederven, zoals voedsel of bloemen
 • Het geen product is dat speciaal voor de consument op maat is gemaakt of aangepast
 • Het geen product is dat niet kan worden teruggestuurd om hygiënische redenen
 • De consument niet heeft afgezien van zijn herroepingsrecht

3.2 Bewijs van aankoop: De klant dient een geldig bewijs van aankoop te kunnen tonen, zoals een orderbevestiging of aankoopbewijs.

 1. Verzendkosten en verantwoordelijkheid

4.1 Retourkosten: De klant is verantwoordelijk voor de kosten van het retourneren van de producten, tenzij anders overeengekomen.

4.2 Risico tijdens retourzending: De klant is verantwoordelijk voor het veilig verpakken en verzenden van de geretourneerde producten. Pet-Up adviseert klanten om de retourzending te voorzien van een track & trace-code en deze te verzekeren tegen eventueel verlies of beschadiging.

 1. Terugbetaling

5.1 Restitutie: Na ontvangst en inspectie van de geretourneerde producten zal Pet-Up overgaan tot restitutie van het aankoopbedrag, exclusief eventuele verzendkosten, via de oorspronkelijke betaalmethode.

5.2 Termijn van terugbetaling: Pet-Up zal zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van de retourzending, overgaan tot terugbetaling.

 1. Uitzondering voor fysieke winkelaankopen

Producten die zijn gekocht in een fysieke winkel van Pet-Up kunnen uitsluitend worden geretourneerd in de desbetreffende winkel. Retourneringen van fysieke winkelaankopen worden niet geaccepteerd via de online retourprocedure.

Let op: Pet-Up behoudt zich het recht voor om retourneringen te weigeren of slechts een gedeeltelijke terugbetaling te doen als niet aan bovengenoemde voorwaarden is voldaan.